Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
 
Escocia 2004 un viatge per l'esquerra Per ACA 999 Junta
Embarcant a Calais
Big Ben
London Eye
Buckingham and St, James Park
Houses of Parliament
Windsor (Legoland)
Abbey Craig
Abbey Craig
William Wallace monument
Dolly's
Illa de Skye
Illa de Skye
Illa de Skye
Dunrobin Castle
Actuàn
Escocesos
Inverness
Musica al carrer
Gaiter cec
Kilt rock & Mealt falls
Loch Ness
Eilean Donan Castle
Jedburgh Abbey
Cardhú
Loch Katrine
Bus 2 pisos
Barques a Portree
Orangistes Perth
Plaça mercat Perth
Edimburgh Castle
Carrer Edimburgh
Beefeater
Els viatgers

Escòcia 2004....

un viatge per l'esquerra

 

Avui, el despertar ha estat trist, era el darrer dia de vacances i l'hora de comiat dels amics i la fi del viatge esdevenien una crua realitat, ningú trobava les paraules escaients i l'emissora sempre activa durant el viatge ha emmudit gèlida, estranya.
Han estat 22 magnífics dies, dues autocaravanes, 8 tripulants i 6502 Qms. d'aventura, descobrint en companyia dels nostres amics indrets realment interessants i bonics.
Ara mentre escric, pel equip de música de "casa" la banda de Pipes & Drums del 1st Battalion The King's Own Scottish Borderers s'afanyen a descabdellar els acords de Amazing Grace, que ha estat "l'himne" del nostre viatge. Intento posar ordre, però els records, les imatges, les sensacions, els olors, els detalls, els moments, les fites i els desigs aconseguits, m'assalten a traïció, son tan reals que sembla que estiguin succeint en aquest moment. Help !!!!!!!!!!!!!! 

La ruta

Dia 06 d'agost Borges Blanques - Lliçà de Vall
Dia 06 d'agost Lliçà de Vall - La Jonquera (àrea Porta Catalana)
Dia 06 d'agost La Jonquera - Montpellier NIT
Dia 07 d'agost Montpellier - Chalone s/ Saone
Dia 07 d'agost Chalone s/ Saone - Calais NIT
Dia 08 d'agost Calais - Dover (ferry)
Dia 08 d'agost Dover - London NIT (Abbey Wood Caravan Club)
Dia 09 d'agost London NIT
Dia 10 d'agost London NIT
Dia 11 d'agost London - Windsor (Legoland) NIT
Dia 12 d'agost Windsor (Legoland) - Warwick NIT
Dia 13 d'agost Warwick - Stirling NIT
Dia 14 d'agost Stirling - Callander (Loch Katrine)
Dia 14 d'agost Callander (Loch Katrine) - Oban NIT
Dia 15 d'agost Oban - Fort William (Ben Nevis)
Dia 15 d'agost Fort William - Mallaig NIT
Dia 16 d'agost Mallaig - Armadale (ferry)
Dia 16 d'agost Armadale - Dunvegan (castle and seals)
Dia 16 d'agost Dunvegan - Portree NIT
Dia 17 d'agost Portree - Kyle of Lochalsh - Dornie (Castle Eilean Donan)
Dia 17 d'agost Dornie - Stromeferry - Lochcarron - Shieldaig - Torridon - kinlochewe - Slattadale (Victoria falls) - Gairloch NIT
Dia 18 d'agost Gairloch - Poolewe - Ullapool
Dia 18 d'agost Ullapool - Elphin - Lairg - Golspie (Dunrobin castle)
Dia 18 d'agost Golspie - Dornoch - Tain (Glenmorangie Distillery)
Dia 18 d'agost Tain - Invergordon - Inverness - Drumnadrochit (Loch Ness) NIT
Dia 19 d'agost Drumnadrochit (Loch Ness) - Inverness - Nairn
Dia 19 d'agost Nairn - Elgin - Knockando (Cardhu Distillery) NIT
Dia 20 d'agost Knockando - Dufftown - Tomintoul -Grampian Mountains - Balmoral (Castle and Royal Lochnagar Distillery)
Dia 20 d'agost Balmoral - Braemar (Castle) - Glenshee (Black River and Devil's Elbow) - Perth NIT
Dia 21 d'agost Perth - Edimburgh (Silverknowes -Edimburgh Caravan Club) NIT
Dia 22 d'agost Edimburgh NIT
Dia 23 d'agost Edimburgh - Leith (Britannia Royal Yatch and Ocean Terminal) - Jedburg
Dia 23 d'agost Jedburgh - Newcastle - Durham - Darlington - Leeds - Rotherham - Sheffield - Chesterfield NIT
Dia 24 d'agost Chesterfield - Nottingham - Leicester - Cambridge - London - Canterbury - Dover - Calais
Dia 24 d'agost Calais - Paris - Disneyland NIT
Dia 25 d'agost Disneyland Paris - (area a prop) NIT
Dia 26 d'agost A6 Paris - Lyon
Dia 26 d'agost Lyon - Valence NIT
Dia 27 d'agost Valence - Montpellier- Narbonne - La Jonquera - L'Estartit NIT
Dia 28 d'agost L'Estartit………

 

 

 

Consideracions

- Conduir per l'esquerra sobre tot els primers dies, requereix tota la vostra atenció, no us relaxeu mai mentre conduïu per fàcil que sembli, en cas de dubte reteniu el vehicle uns moments us estalviareu més d'un ensurt, els anglesos i escocesos en general, son gent força correcta al volant, més si veuen que el vostre vehicle va sense conductor o el que ocupa aquest lloc dorm plàcidament enterrat en mapes de ruta. Les carreteres a Escòcia son estretes i això alenteix molt la marxa, no son molt transitades i disposen totes de "Passing Place", relaxeu-vos i gaudiu, quan pitjor és la carretera més bonic és el lloc per on passeu, no falla.

 

- Escòcia es una terra d'aigua, de llacs, rierols, rius, estanys i de MOSQUITS, no empreneu cap passejada sense anar adientment protegits.

 

- Sortir amb el més radiant dels Sols i sense cap núvol a la vista no es cap garantia, en menys de dues hores estareu molls, ho sabem. També passa a l'inrevés, un cel completament encapotat pot esdevenir un dia radiant.

 

- Es un país car en tots els aspectes, procureu carregar tot el que pugueu, amb el nostre nivell de vida no es pot anar a cap lloc, però comparativament l'alimentació no seria de les coses més desproporcionades. El salmó fresc i fumat és d'una qualitat excepcional, sobre tot el fresc. Tot i que ni han, no es fàcil trobar una peixateria però en els supermercats es pot trobar fresc i envasat, realment deliciós. També son de molta qualitat i estan relativament bé de preu els escamarlans, les "vieiras", el xai i la vedella.

 

- Per tal de pernoctar hi ha molts "Caravan Park", normalment situats el suficientment lluny de la població com per no poder anar-hi a peu. Una aixeta, uns lavabos i una esplanada d'herba son els serveis normals que ofereixen. Nosaltres per sistema vàrem aprofitar els aparcaments gratuïts que sempre hi ha a la sortida i/o entrada del poble. Molts d'ells estan proveïts d'un magnífic cartell que diu NO OVERNIGHT PARKING, no saber anglès també havia de tenir la seva avantatja. No obstant no son gaire rígids en aquest aspecte.

 

- No us estranyeu si l'aixeta de Drinking Water treu sempre l'aigua de color cervesa negra, malauradament no heu trobat el brollador de Guiness, de fet es aigua potable, una mica fastigosa a la vista però aigua al fi i al cap.

 

- Les autopistes son gratuïtes, però les seves àrees no, qualsevol parada de més de dues hores es de pagament. Normalment en aquestes àrees hi ha lloc per buidar destinats als autocars, aprofiteu.

 

- No apureu el combustible, hi ha gasolineres que tanquen molt d'hora i de vegades la distància entre l'una i l'altra potser excessiva, per tal d' omplir aigua aprofiteu les mateixes gasolineres, es curiós però quan més aigua té un país menys fonts té. També trobareu indicadors de "toilets" per la carretera o als pobles (el seu estat és normalment impecable), aprofiteu per buidar químics i carregar aigua.

 

La nostra selecció

 

****LONDON

 

Massa gran per a poder visitar en tres o quatre dies. Per tant vàrem intentar de fer una selecció més o menys variada i que contingués atracció per a tots.
London Eye (La roda gegantina construïda per celebrar el mil·lenni)-British Museum-National Gallery-Hyde Park- Regent's Park- St. James
Park -Covent Garden - Houses of Parliament and Big Ben - Westminster Abbey - Trafalgar Square - London Bridge - Tower of London - Buckinham Palace - Picadilly Circus - Candem Town - Harrods - Portobello - Madamme Tussaud's - Soho, etc.....

 

*WINDSOR
Castell i sobre tot si aneu amb canalla petita teniu el parc d'atraccions de Legoland, en el mateix parc podeu pernoctar al Park Rideels afeccionats a la hípica
sou molt a prop del Hipòdrom d'Ascot.,

 

**STIRLING
Monument a William Wallace heroi nacional en la lluita per la independència d' Escòcia, camps de batalla i castell. Pernocta al mateix monument (Abbey Craig)


***CALLANDER
El Llac Katrine situat al bell mig dels Trossachs pot ser una magnifica passejada amb vaixell de vapor a peu o en bicicleta. Es on Walter Scott va situar la seva novel·la "La dama del Llac". Per cert és també la terra del mític Rob Roy ( el Robin Hood escocès).

 

**OBAN
Port pesquer i destil·leria, molt bonic un xic turístic, una bona oportunitat per menjar peix i marisc, teniu un pàrquing gratuït just a l'entrada del poble.


FORT WILLIAM
Es l'accés a la muntanya mes alta de la Gran Bretanya (1344 mts.), Si teniu pensat pujar-hi consulteu abans, la seva poca alçada no reflexa la dificultat que amaga la muntanya, tot i accedint-hi per la cara sud pot presentar inclòs a l'estiu unes condicions climàtiques extremes

 

****SKYE
Una illa fantàstica amb racons de somni, ¡¡¡ Perdeu-vos-hi!!! Castell de Dunvegan, al mateix indret hi ha una colònia de foques encantadora, Kilt Rock, destil·leria Talisker, Portree. Diversos aparcaments gratuïts en tota l'illa. 

 

 

GAIRLOCH Una posta de sol amb vistes.

 

 

 

ULLAPOOLPunt d'embarcament per les Hebrides Exteriors, "coquetó".

 

 

 

*GOLSPIECastell/palau de Dunrobin ( el castell dels opressors Sutherland) 

 

TAIN Destil·leria Glenmorangie 

 

 

INVERNESS Casc antic, illa de vianants, en el Castell monument a Flora McDonald

 

**KNOCKANDO Destil·leria Cardhú, (hips, perdó). Pernocta a la mateixa 

 

***GRAMPIAN MOUNTAINSUnes vistes realment boniques ( Glenshee Ski Centre).

 

PERTH Església de St. John 1126 (Jonh Knox). Zona Comercial. Pernocta a l'aparcament entre la ciutat i el port fluvial.            

 

****EDIMBURGH Molt i molt turístic malgrat que molt i molt bonic, es el lloc ideal per trobar un autèntic Indi venen autèntics atuells escocesos. Royal Mile, Castell d'Edimburgh, Jardí botànic (magnífic), New Town, Calton Hill, Scott Monument, Holyroodhouse. IMPORTANT !!! del 6 al 28 d'agost Festival de teatre al carrer coincidint amb el Royal Tatoo ( entrades amb moltíssim temps de antelació, consultar).

 

LEITH Ocean Terminal i el Britannia "barquet de la Reina, només per monàrquics recalcitrants"

 

JEDBURGH Abadia, presó/castell i plaça del mercat

 

Amics autocaravanistes, es el nostre desig mes sincer que aquesta ressenya us sigui d'utilitat i que gaudiu d'aquest viatge encara mes del que nosaltres ho varem fer. Bona ruta!!!

 

Oriol, Mar, Laura, Laia, Mercè, Montse, Jaume i Joan Miquel