Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
 
Amb autocaravana per Galicia Per ACA 999 Junta
Camariñas
Laxe
As Catedrais
As Catedrais
As Catedrais
Estaca de Vares
San Andres de Teixido
Malpica de Bergantiños
Malpica de Bergantiños
Carnota
Luarca
Muxia
Luarca
Camariñas
Bacallà Muxia
Estaca de Vares
Santiago
Medulas
Vista de las Medulas

Amb autocaravana per Galicia

  

Soc un home afortunat perquè tinc amics. Amics per riure, per plorar, per compartir i per fer amb ells la cosa que mes m’agrada, viatjar.

 

Aquest cop 3 autocaravanes amb una tripulació de sis adults i quatre nens ens hem donat cita per anar a Galicia. Tot i que per alguns de nosaltres ja es un indret conegut d’altres estades, en companyia dels nostres amics hem descobert i re descobert racons realment idíl·lics, plens de bellesa natural que transmeten una dolça sensació de pau i benestar interior.

 

El camp, colors intensos, grocs, vermells, ocres i verds arriben a ran de mar. Mar omnipresent, sempre amenaçador que amb maridatge indissoluble amb el vent manté amb escac la gent marinera d’aquelles terres. El cel sempre canviant, ara gris com el plom, uniforme,ara blau intens, net i besat per centenars de núvols blancs, de cotó fluix.

 

Avui tanco els ulls i els narius se m’omplen d’aquella olor de iode, veig aquella posta de sol des del fi de la terra, dret d’amunt la blanca sorra de la platja, les onades m’acaronen amb el seu brogit i les gavines cridaneres em fan companyia mentre el vent fresc em fa arraulir amb els meus pensaments dins del meu gec.

 

La ruta

Lliça d’Avall – Lleida – Logronyo – Cudillero – Luarca – Ribadeo (Praia das Catedrais) – Foz – Burela – San Cibrao – Sargadelos – Cabo de Estaca de Vares – Porto de Vares – Ortigueira – San Andrés de Teixido – Cedeira – Betanzos – Caión – Malpica de Bergantiños – Ponte Ceso – Laxe – Camelle – Camariñas – Muxia – Cabo de Fisterra – Corcubión – Carnota – Muros – Noia – Santiago de Compostela – Lugo – Ponferrada – Las Medulas de Carucedo. 

 

Consells

 

A Galicia per tal de pernoctar mentre estem pel litoral sempre ho hem fet als ports, normalment tots fins i tot els pobles mes minúsculs gaudeixen d’una amplia zona d’aparcament annexa al port, si no es així dins de la zona portuària podeu aparcar sense problemes, això si, cal ser molt respectuosos a l’hora d’ocupar el lloc amb els nostres vehicles no destorbant sota cap concepte les tasques que si desenvolupen, ( estesa de xarxes, carrega i descarrega de peix, subhastes de peix i marisc, etc.) no cal estar al mig ni a primera fila, segurament en un "raconet" estareu força be i no molestareu a ningú, preguntar a la gent del país te molts bons resultats, son amables i hospitalaris. Si us agrada el bon peix i el bon marisc no oblideu que a tots els pobles hi ha mercat, el producte es bo i a uns preus molt raonables. Ah!!! no deixeu de tastar les empanades, les podeu trobar a qualsevol fleca, ni ha de tonyina, d’escopinyes, de pop, de zanburiñas, de bacallà, etc, etc, etc, realment delicioses. 

 

Ressenya

**Cudillero.- Bonica vila marinera, turística però ben conservada, val la pena passejar pel seu port i pels seus costeruts carrers.

  

****Praia das Catedrais.- Realment espectacular, l’erosió provocada per l’acció del mar i del vent associada al constant moviment de les marees han esculpit sobre la roca unes capritxoses formes que amb la marea baixa podeu recorre a peu per la platja, meravellós.

 

 *Sargadelos.- La renovada fabrica i la seva peculiar i acolorida ceràmica. Curiós.

  

****Cabo de Estaca de Vares.– Un marc incomparable pel cap mes septentrional de la Península Ibèrica.

 

 *Porto de Vares.– Una petita vila amb una vista magnifica.

 

 Ortigueira.– Un centre vila molt acurat.

 

 **San Andrés de Teixido.– Vigileu!!!!!!!! segons explica la llegenda Sant Andreu es va queixar a Deu pels pocs peregrins que visitaven la seva capella comparat amb el veí Santiago de Compostela, aleshores Deu el compensà fent peregrinar a les animes en pena en busca de redenció fins al seu santuari, donat a que la major part d’aquestes animes ho fan sota la forma dels mes diversos animals procureu tenir cura de no trepitjar-ne cap durant la visita. Uns metres mes avall de la capella hi ha la Font del Sant, la tradició mana beure dels tres raigs d’aigua, després mullar un mocador i passar-lo per la zona a guarir, completada l’operació només cal penjar el mocador en un arbre proper, de ben segur el trobareu i qui sap ??? 

 

 **Betanzos.– Declarada al 1970 conjunt històric artístic, be val una visita.

 

 Caion.- Un enclavament al mig del mar, original.

  

**Malpica de Bergantiños.– Interessant poble mariner, viu, autèntic. Principi o fi de la temuda “Costa da Morte”.

  

**Laxe.– Una platja de sorra blanca interminable, una bonica vila i el conjunt de l’església de Santa Maria da Atalaia ( S. XIV).

 

*Camelle.– Al final del passeig podeu observar les escultures d’un alemany excèntric, Man. 

 

**Camariñas.– Encaixe i Palilleiras (Punta de coixí i Puntaires)

 

***Muxia.– En un lloc realment preciós, trobareu el Santuari da Virxe da Barca, aquí es barregen els ritus precristians amb les creences catòliques, la Pedra da Abalar i la Pedra dos Cadris. Qualsevol del poble us explicarà l’historia...

 

 ***Cabo de Fisterra. Coronat a 126 mts. des de 1853 per un magnífic far des d’on podeu contemplar una magnifica posta de sol.

 

**Corcubión.– El seu casc antic es monument històric artístic.

 

*Carnota.– Amb els seus 34 mts. De llarg es un dels mes grans de Galiza.

 

*Muros.Principi o fi das Rias Baixas, val la pena fer una passejada sense presa, bonica població que dona mig nom a la Ria.

 

Noia.– L’altra meitat del nom, temple de Sta. Mª a Nova (estil gòtic), envoltada per mes de 200 sepulcres medievals. Interessant centre vila.

 

***Santiago de Compostela.– Llegenda i màgia, simfonia de la pedra, artístic i monumental, teniu tema per triar i remenar, no us decebrà.

 

**Las Medulas de Carucedo.- Antiga mina aurífera romana, tenint en compte que el 80 % de l’or que avui hi ha a les mans dels homes s’ha extret els darrers dos segles, els 6000 quilograms extrets de les Medulas pels romans no son gens menyspreables. L’eina utilitzada per extreure l’or, l’aigua, va esculpir un paisatge oníric que ha perdurat fins els nostres dies, caminar-hi per entremig es realment interessant.

 

Amb el millor desig de que gaudiu d’una bona ruta,

 

Mar, Oriol, Laura, Laia, Mercè, Jaume, Montse i Joan Miquel