Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
 
NordKapp, viatge al Sol de mitja nit Per ACA 999 Junta
Brigsdal
Myrdal
Rens
Rovaniemi
Sol de Mitjanit
Vesteralen
Bergen
Estocolm
Heddal

NordKapp, viatge al Sol de mitja nit

El Cap Nord 71º10'21'' , situat a l'illa de Mageroya, es el punt mes septentrional d'Europa.
Aquesta descripció purament geogràfica i sens dubte correcte, no te res ha veure amb la màgia que desprèn un indret com el Cap Nord.
A banda de ser, el viatge mític dels autocaravanistes, la fita a aconseguir. El color, la llum, aquell sol, que permanentment ho inunda tot, l'olor del mar, la vegetació, els penya segats, la neu, els rens, els Samis (Lapons), els altres autocaravanistes, etc. Omplen de contingut tot un mite.
Encara avui recordo amb emoció, el "rau rau" que hem feia l'estómac i la "pell de gallina" quan lentament fèiem els darrers metres abans d'arribar al Cap Nord.
La referència bibliogràfica mes antiga, de la que vam disposar a l'hora de preparar el viatge, tenia uns 30 anys. Tot i que lògicament amb el temps, la infrastructura viària ha anat millorant, el temps i la consciència ecologista a Escandinavia no van a la mateixa velocitat que a la resta d'Europa. Per això per tal de poder completar l'itinerari que ha continuació us proposarem, encara vam haver de fer un centenar llarg de Quilometres per pista forestal, (en molt bon estat) i agafar 13 vaixells transbordadors, des del que dura 5 minuts per travessar un Fiord i que et permet estalviar-te un tomb de 200 o 300 Qms. Fins el mes llarg, 8 hores per tornar de les illes Vesteralen i Lofoten fins el continent.
Tenint en compte que el viatge compren uns 12.000 Qms. i que la mitjana de velocitat que es pot assolir a Noruega es molt baixa, (amb centenars i centenars de quilometres de carreteres nacionals, amb un sol carril pels dos sentits de la marxa), el cost del viatge i la quantitat de llocs per visitar. Heu de pensar que es un viatge que per fer-lo d'una forma coherent, necessitareu uns 30 dies. Nosaltres, hem vam invertir 26, es clar que vam haver de forçar les hores de conducció, per cobrir moltes etapes.
Tot hi que hi ha diverses possibilitats, l'itinerari que vam seguir creiem que es un dels mes bonics i lògics: Catalunya - França - Luxemburg - Alemanya - Dinamarca - Suècia est - Finlàndia - Noruega nord - Noruega oest - Suècia oest - Dinamarca - Alemanya - França - Catalunya.
Cal tenir cura de carregar tot el menjar possible, a Escandinavia fins i tot els productes bàsics, (Pa, llet, ous, etc.), son molt cars per nosaltres, la beguda alcohòlica permesa per portar, va en funció de cada país, tot i que mai ningú ens va mirar la quantitat de cerveses, vi o conyac que portàvem. Els preus de les begudes alcohòliques i si fumeu, del tabac, son desorbitats. Compreu els records, pells, banyes de ren, botes Samis, etc. Als "xiringuitos" que trobeu per la carretera, es pot regatejar i son els mes barats. Els Samis, sobre tot els homes, bescanvien el que us interessi dels seus productes artesans, per conyac, la marca no els importa gaire, només miren que sigui precintada l'ampolla i la graduació alcohòlica que te, val la pena, ells contens i vosaltres també. Feu l'operació amb discreció, un cop hagueu triat el que voleu, pregunteu, no tothom ho accepta, son gent senzilla i els podríeu ofendre.

La ruta

Les Borges Blanques
Montpeller
Luxemburg
Puttgarden (Aquí es creua d'Alemanya a Dinamarca)
Copenhaguen (1 dia)
Malmö
Estocolm (2 dies)
Umea
Rovaniemi (Aquí es creua el Cercle Polar Àrtic i on el Pare Noel i te la casa)
Enontekiö
Karasjok
Cap Nord
Alta
Tromso
Parc Nacional Abisko
Narvik
Svolvaer
Henningsvaer
Vestesand
A
Sorvagen
Bodo
Grong
Steinkjer
Trondheim
Roros
Geiranger (Fiord i cascades)
Hellessylt
Brigsdal (Glacera)
Balestrand
Sogndalsfjora
Flam (el tren de
Bergen (El millor salmó, fumat, marinat)
Norheimsund
Heddal (Església de fusta)
Oslo (Parc Vigeland)
Etapes de retorn fins les Borges Blanques

Aquesta es la ruta que nosaltres vam fer, on predominen els espais d'interès natural ja que son realment espectaculars, hi ha una mica de tot, cascades, fiords, llacs, rius, museus, geleres, art, historia, parcs d'atraccions, etc. Les etapes i el temps a dedicar a les visites, aniran en funció del temps de que disposeu, de la vostra capacitat de conducció i dels vostres gustos.
Si decidiu emprendre aquesta aventura, estic segur que no quedareu decebuts, gaudiu, perquè haureu viatjat abans i continuareu viatjant desprès, però del Cap Nord, sempre portareu un grat record en el fons dels vostres cors.

Nota: ¡¡¡ MOLT IMPORTANT !!!! hi ha una zona, entre el nord de Suècia i el Cap Nord (300 o 600 Qms. depèn de l'any i les temperatures), on els mosquits caníbals proliferen d'una forma espectacular, son enormes i molt voraços, carregueu tot tipus d'armes d'atac i prevenció amb abundància.

Mar, Laura, Montse i Joan Miquel